Vad vill du ha för bröd till fikat?

bread for coffee breakOm du nu dricker kaffe eller inte spelar ingen roll, men rubriken ovan finns bara där för att det ska förknippas med något som alla tidigare har hört. Här kan du byta ut kaffet mot té, läsk eller mjölk utan att det kommer att ha någon betydelse för alla de som inte dricker kaffe. Skulle du försöka förklara det för den borne kaffedrickaren skulle denne bara skaka på huvudet och säga rakt ut att det ska vara kaffe till bullen eller bakelsen. Nu handlar det dock inte om det, utan helt enkelt vilken typ av människa du är och vilket kaffebröd du helst äter.

Här är kanske det vanligaste ändå bullen som har blivit något synonymt med den svenska befolkningen. Kanske är det också det bakverk som bakas mest i alla hem. Alla som äter någon form av kaffebröd brukar i allmänhet alltid tacka ju till bullen. Efter det så finns det många olika sorters kakor och här är det då mycket svårare att säga vilken kaka det är som är det vanligaste valet, då detta nog kommer att variera från område till område. Olika bakverk har en sällsynt förmåga att vara mera populära på olika platser i landet.

Efter det så kommer alla de bakelser och tårtor som finns att tillgå på alla härliga konditorier. Här är det många som säger att Princesstårtan är den absolut mest sålda och detta kan vara sant då du sällan träffar på ett konditori som inte har en sådan till beskådning. När det gäller bakelser så är det många gånger ett populärt val med en Napoleonbakelse, men här är det många val som finns för den sugne. Vad du väljer vet bara du själv. Kanske du har en egen favorit som inte alls tillhör de vanligaste på denna stora marknad av sötsaker som lockar många.